- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Деца пре свега: Путин прекинуо седницу како би разговарао са девојчицом /видео/

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин разговарао телефоном са учесницима акције „Јелка жеља“
Руски председник Владимир Путин разговарао телефоном са учесницима акције „Јелка жеља“ - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2023
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин прекинуо јe седницу Савета за стратешки развој и националне пројекте како би сазнао како се испуњавају дечије жеље у оквиру пројекта „Јелка жеља“.
„Сви сте учествовали у акцији ‘Јелка жеља' и пратите своје штићенике. Мазњева Ксенија из Санкт Петербурга машта да буде водитељ вести. Морам да одем на пар минута и да разјасним докле се стигло са тим“, рекао је руски председник.
Путин се чуо са тринаестогодишњом девојчицом и питао је како се одвија пракса.
Девојчица је заједно са новинарком Катарином Андрејевом снимила најаву у виртуелном студију Првог канала, као и за емисију „Времја“. Своје утиске је пренела председнику Русије.
Испричала је да је отворена и да воли да разговара, допада јој се рад на телевизији и са људима. Рекла је да је новинарство важна сфера и да она жели да даје важне информације.
„Угодно се осећам када сам пред камерама и читам, мислим, да је то посао за мене“, појаснила је она.
Руски председник је потврдио да је најбитније у тој професији да се даје важна информација.
„Важно је да се то правично ради, искрено, отворено, транспарентно, тако да људи буду у току са догађајима који се дешавају и могу сами да направе неке процене на основу истинитих информација о којима сте сада говорили“, саветовао је Путин.
Целокупна породица је седела поред Ксјуше, и мама и тата и браћа, док је разговарала са председником. Путин је мало разговарао и са родитељима и питао их је како су задовољни праксом ћерке у Останкину и да ли је потребно још нешто да се уради. Девојчица је рекла да јој се све допада и додала да је радила у неколико студија.
„Колико знам ти си добар ђак, али ћеш бити још бољи и велике су шансе да ћеш уписати престижан факултет. Међутим, ти си већ научила много о овој професији“, навео је Путин.
Девојчица је руском председнику пренела поздраве од другова, познаника, разредног старешине и директора школе. Путин је девојчици пожелео успеха у школи и да јој се све жеље испуне.
Након тога се руски председник вратио на седницу, испричао свим присутним учесницима о разговору са девојчицом и затим дао реч министру трговине Денису Мантурову.
„Свима вам преносим поздраве од Ксјуше. Она ће бити новинар и причаће о нашем раду. Обећала је да ће објективно обављати свој посао“, рекао је он.
Раније је Путин током посете изложби „Русија“ учествовао у хуманитарној акцији „Јелка жеља“. Обећао је да ће испунити снове троје деце који су желели да се опробају у улози водитеља вести, једно дете је желело да отпутује на језеро Бајкал, а треће дете да посети Ермитаж.
Пројекат „Јелка жеља“ постао је традиција у Русији и одржава се од 2018. године. То је добровољна акција у којој могу да учествују сви грађани Русије, а осмишљена је са циљем да помогне људима у тешким ситуацијама. У акцији редовно учествује председник Русије Владимир Путин, који остварује жеље малишана из целе Русије. Од када пројекат постоји испуњене су жеље 60 хиљада учесника акције.
Председник Русије Владимир Путин испред „Јелке жеља“ - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
РУСИЈА
„Јелка жеља“: Путин обећао да ће испунити жеље деци /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала