- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда је крунисана – спектакуларан дочек за новог председника клуба /видео/

© AP Photo / Gustavo GarelloХуан Роман Рикелме
Хуан Роман Рикелме - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2023
Пратите нас
Легендарни фудбалер Боке јуниорс и репрезентације Аргентине Хуан Роман Рикелме (45) је и званично постао нови председник Боке, саопштио је клуб из Буенос Ајреса.
Рикелме је на изборима победио Андреса Ибару који је имао подршку чак и бившег председника Аргентине Мауриција Макрија, а потом је дочекан на стадиону на спектакуларан начин, песмом навијача коју је и сам повео.
На гласање је изашло 43.637 гласача што је излазност од 46 посто регистрованих навијача, али и рекорд за један аргентински клуб.
Прослављени фудбалски ас освојио је 64,4 посто гласова против Ибаре код којег је вршио функцију потпредседника клуба у претходне четири године, а Рикелме је сада добио мандат од пуне четири године, до краја календарске 2027.
Избори су првобитно заказани за 3. децембар, али су отказани због 13.000 спорних нових чланова што је Ибара јавно критиковао, затраживши да сви чланови регистровани после 2021. немају право гласа на овогодишњим изборима.
Ипак, то се није десило јер им је гласање било дозвољено, па је Рикелме тако освојио скоро две трећине гласова.
Рикелме у Боки има статус правог божанства, као фудбалер овог клуба освојио је 11 трофеја, укључујући пет титула првака Аргентине и три титуле првака Јужне Америке и то је последњи пут (2007) када је Бока освојила континентално такмичење.
Ове сезоне, поражени су у финалу од Флуминенсеа, а наредне се неће такмичити у Копи Либертадорес, већ у Копа Судамерикани, другог по важности клупског такмичења у Јужној Америци.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала