Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Припадници тзв. косовске полиције уклонили сирену за узбуну у Северној Митровици

© AP Photo / Visar KryeziuКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2023
Пратите нас
Припадници тзв. косовске полиције уклонили су јуче током поподневних сати сирену за узбуну која се налазила на једној згради у Улици краља Петра у Северној Митровици.
Косово онлајн сазнаје да је више полицајаца ушло је у зграду у Улици краља Петра у среду поподне и одатле изнело сирену за узбуну која је у последње време највише коришћена за упозоравање на упаде специјалних јединица тзв. Косовске полиције.
У јуну 2019. године је чак покренута истрага о томе ко је наредио употребу сирене за узбуну, а тадашњи министар унутрашњих послова привремених институција у Приштини Екрем Мустафа рекао је да је „полиција покренула истражни поступак и да се прикупљају информације о кривичном делу“.
„Пуштање сирење је забрињавајуће. Захтевам да сазнамо ко је пустио сирену. Ја сам у обавези зато што сирена није средство којим се упозорава на спровођење полицијске акције на територији државе. Грађани су били у паници када је сирена пуштена. То је дело које држава мора да казни. Истрага је у току, полиција не спава. Имамо информације“, говорио је тада Мустафа.
Сирене које су коришћене у Северној Митровици биле су тема и локалне скупштине Јужне Митровице, чији су одборници једногласно донели одлуку о забрани употребе сирена за узбуну у Северној Митровици, пише Косово олајн.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала