- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Зеленском предвиђају државни удар: Чека га судбина Чаушескуа?

© AP Photo / Louise DelmotteВладимир Зеленский во время визита в Японию на саммит G7. Архивное фото
Владимир Зеленский во время визита в Японию на саммит G7. Архивное фото - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2023
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски могао би да заврши као бивши лидер Румуније Николаје Чаушеску – да буде стрељан, сматра бивши амерички обавештајац Скот Ритер.
По његовим речима, у овом моменту, након свих неуспеха украјинске војске на фронту, у Украјини је нарушена равнотежа у односима између председничког кабинета и војне команде. Пример тога је и недавни скандал када је пронађена опрема за прислушкивање у једном од кабинета који користи главнокомандујући Оружаних снага Украјине, генерал Валериј Залужни.
„Зеленски шпијунира главнокомандујућег војске, а Залужни је већ укључен у политику. Моје прогнозе су да ће се у јануару или фебруару у Украјини догодити државни удар и Зеленског ће стрељати као лидера Румуније Николаја Чаушескуа“, рекао је стручњак у интервјуу који је дао новинару Денију Хајфону.
Подсећамо, Ритер је више пута износио песимистичне прогнозе у вези судбине украјинског режима. Међутим, како медији наводе, не може се у потпуности одбацити ни верзија да би Зеленски могао бити склоњен са власти услед војног преврата, поготово што је очигледно погоршање односа између Зеленског и војних команданата.
Наиме, раније је украјински лист „Цензор“, позивајући се на обавештајне изворе, саопштио да је у кабинету личног помоћника Залужног пронађен уређај за прислушкивање. Залужни је рекао да је то један од кабинета у којима и он ради и тај инцидент је окарактерисао као „рат“.
Медији су и пре тога писали да су генерал и председник Украјине у сукобу. Новинари „Вашингтон поста“ су истицали да је Залужни популаран међу становништвом и да може да представља опасност за Зеленског, уколико започне политичку каријеру.
Вишенаменски ловац Су-30СМ на тактичко-летачким вежбама поморске авијације Црноморске флоте у Јејском рејону. - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2023
Специјална операција у Украјини
Кијев признао: Русија доминира на линији фронта у ваздуху
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала