Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабићева: Да се вратимо на причу о 40.000 увезених из РС

© Tanjug / JADRANKA ILIĆАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2023
Пратите нас
Премијер Србије Ана Брнабић оштро је демантовала тврдње Правног тима коалиције Србија против насиља да је на изборима у Београду 17. децембра наводно било "бар 30 одсто фантомских бирача".
''Стигосмо до 30% фантома у Београду! Сваки трећи на бирачком списку фантом! +/- 500.000 људи!!! Да будемо прецизни: 483.957. 'Ај се вратимо на причу о 40.000 увезених из Српске - тад су им њихови рекли да је нереално, а они онда повећали 12 пута! Аман, бре, људи! 500.000?!?'', објавила је Брнабићева на друштвеној мрежи Икс.
Правни тим коалиције Србија против насиља саопштио је у петак да је установио да је на изборима у Београду 17. децембра било, како су навели, "бар 30 одсто фантомских бирача" и да је то закључио увидом у део бирачког материјала у Градској изборној комисији Београда.
Погледајте и „Нови Спутњик поредак“ који анализира узроке и последице политичких и економских шокова који потресају Немачку:

Брнабићева одговорила Фон Крамон: Хајде да се држимо чињеница

Премијерка Србије Ана Брнабић позвала је данас еврпоарламентарку и чланицу Посматрачке мисије Европског парламента на изборима у Србији Виолу фон Крамон да се, када је реч о изборима у Србији, држи чињеница.
Брнабићева је у објави на платформи X поручила да разуме да Фон Крамон подржава своје фаворите и указала на то да је 0,8 одсто више бирача у Београду у односу на прошле изборе статистичка грешка, да је на изборима било присутно 5.700 посматрача и да је 89 одсто чланова бирачких одбора из опозиционих партија. "Разумем да подржавате своје фаворите, али хајде да се држимо чињеница: 1) 0,8 одсто више бирача у Београду у односу на прошле изборе (статистичка грешка); 2) 5.700 посматрача присутних на изборима; 3) 89% чланова бирачких одбора из опозиционих партија", написала је премијерка.
Она је тиме одговорила на објаву Фон Крамон у којој тврди да је 17. децембра у Србији дошло до "масовних изборних малверзација".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала