- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Одсуство реакције ОЕБС и других организација - доказ да је Буча инсцениран догађај

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМИП у Москви
МИП у Москви - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2023
Пратите нас
Ћутањем и одсуством реакције Секретаријат ОЕБС и друге међународне организације су практично раскринкале страшну фарсу у вези са инсценираним догађајима у Бучи, рекао је за Спутњик извор у руском Министарству спољних послова.

„Одсуство реакције свих међународних организација чији мандат предвиђа да помно прате ситуацију у региону доказује да је читава прича о Бучи инсценирана од стране кијевског режима и уз одобрење САД и Велике Британије“, рекао је тај извор.

Почетком децембра руски министар спољних послова Сергеј Лавров је на прес конференцији после министарског састанка ОЕБС скренуо пажњу да списак наводно погинулих у Бучи још није објављен. Он је позвао новинаре да истраже те догађаје.
Истовремено, Канцеларија за демократске институције и људска права при ОЕБС је за Спутњик саопштила да није у контакту са украјинским властима по питању списка „жртава у Бучи“, али није одговорила директно на питање да ли тај списак поседује.
У Канцеларији наводе да истрагу треба да спроведе Русија.
Подсетимо, портпарол руског Министарства Марија Захарова је крајем септембра изјавила да Русија спроводи истрагу о умешаности Велике Британије у антируску провокацију у украјинском месту Буча.
„Спроводимо објективну истрагу о умешаности Лондона, конкретно британских специјалних служби, у инсценирану провокацију у Бучи марта 2022. године“, рекла је она и додала да Русија није добила помоћ ни подршку по том питању ни од кога.
Подсетила је да се руски министар спољних послова Сергеј Лавров више пута обраћао генералном секретару УН Антонију Гутерешу с молбом да искористи ауторитет и могућности како би добио списак лица чија су тела наводно приказана у Бучи, али ни до дан данас тај списак није добио.
„Имена до сада нисмо добили, њих скривају“, рекла је Захарова и нагласила да је у том скривању посебно добар Лондон, с обзиром на то да је априла прошле године као председавајући Савета безбедности УН одбио да сазове седницу у вези са догађајима у Бучи.
Украјинске власти и медији објавили су прошле године видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „тела“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пала под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, рекавши да су фотографије и видео-снимци из Буче још један изрежирани догађај кијевског режима за западне медије.
Како је Русија запањила Запад погледајте у емисији „Пророк“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала