- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немица српског порекла: „Ђоковић је тактички геније – можда и најбољи спортиста у историји“

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2023
Пратите нас
Немица српског порекла Андреа Петковић одговарала је на питања везана за Новака Ђоковића и понудила је своје мишљење због чега Србин код многих није популаран онолико колико заслужује.
Истакла је да то има везе са Нолетовим стилом игре.

„Ђоковићева велика врлина је да се лако адаптира на све услове игре, на сваки начин на који противници играју. Сетите се само овогодишњег финала УС Опена. Против Медведева је сваки други-трећи поен играо сервис-волеј јер овај стоји предалеко иза основне линије када ритернира. Новак је тактички геније и у стању је да максимално изведе сваки план игре који замисли“, рекла је Петковић.

Она је додала да се управо у томе крије разлог мање Ђоковићеве популарности код неких љубитеља тениса.
„Због те своје прилагодљивости, Новак нема свој лако препознатљив стил игре. Он га стално мења, у зависности од турнира, подлоге или противника. Верујем да је то разлог зашто му повремени тениски навијачи не дају довољно поштовања, онолико колико заслужује. Није довољно само гледати грен слемове да би се то разумело. Новаков тенис је као вода која пролази кроз прсте, стално мења начин свог кретања“.
Али, они који се добро разумеју у тенис...
„Прави тениски фанови, они који и играју тенис а не гледају га само, много боље разумеју Ђоковићев стил. Они схватају зашто је он најбољи тенисер свих времена, чак можда и најбољи спортиста свих времена“.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2023
СПОРТ
Новакова глад /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала