Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

После Јеремића и чланови Председништва Народне странке поднели оставке

© Tanjug / JADRANKA ILIĆНародна странка предала изборну листу.
Народна странка предала изборну листу. - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2023
Пратите нас
После Вука Јеремића који је поднео оставку на место председника Народне странке данас су и сви чланови Председништва поднели оставке.
„Имајући у виду изборне резултате, ово је једини одговоран корак којим се чува достојанство странке и који је предуслов да се она поново уздигне, остајући верна својој изворној политици и принципима“, наводи се у саопштењу НС.
Председништво Народне странке је затражило од досадашњег председника, генералног секретара и Извршног одбора да привремено наставе да обављају своје дужности, до Изборне скупштине Народне странке на којој ће бити изабран нови лидер и ново руководство.
„Нема сумње да је воља грађана Србије таква да Народна странка у овом тренутку не представља значајан чинилац у политичком животу наше земље“, наводи се у саопштењу и додаје да се чланови странке позивају да у јавности наступају само у личном капацитету.
Јеремић је синоћ саопштио да је поднео оставку на место председника Народне странке и да се више неће кандидовати за то место.
На изборима 17. децембра за Скупштину Србије Народна странка освојила је 0,88 одсто гласова и није прешла цензус од три одсто тако да је остала без посланичких мандата. Народна странка остyала је испод цензуса и на покрајинским изборима са 0,83 одсто, као и у Београду са 2,3 одсто гласова.
Вук Јеремић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2023
СРБИЈА
Јеремић поднео оставку на место председника Народне странке
Којим ће путем Србија кренути после избора погледајте у емисији „Свет а Спутњиком“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала