- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Краљ“ види спас у Русији – политичка одлука кочи посао?! /видео/

© Sputnik / Alexey Filippov / Уђи у базу фотографијаРоберт Ренан
Роберт Ренан - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2023
Пратите нас
Речи тренера фудбалера Реал Мадрида Карла Анчелотија да мора да пронађе појачање за одбрану могле би да буду остварене ускоро. На мети шпанског клуба је фудбалер руског Зенита Роберт Ренан, али би посао могла да поквари – политика.
Роберт Ренан, 20-годишњи Бразилац, у јануару ове године је дошао у Русију из Коринтијанса где се показао као велики таленат.
Ренан је почео сезону као стартни дефанзивац који игра левом ногом, али се потом преселио на клупу јер су предност добили Родригао, Страхиња Ераковић и Дмитри Чистјаков.
Ипак, он је у марту ове године завредео позив селектора Бразила Рамона Менезеса у сениорску репрезентацију, што довољно говори о његовим квалитетима.
Они нису остали непримећени у „краљевском клубу“ који је остао само са двојицом здравих централних бекова, Начом Родригесом и Антонијом Ридигером.
Тренер Карло Анчелоти је недавно изјавио да у јануару клуб мора да се појача у одбрани, а шпански медији пишу да је главна мета управо Ренан.
„Реал Мадрид прати Ренана. Он испуњава три критеријума у клубу, левоног је, млад је и не кошта много“, пише лист „Ас“
Како се наводи, он би у јануару могао да дође на позајмицу уз опцију куповине, али у свему постоји један проблем.
„На путу реализацији посла су санкције које је Европска унија увела Русији, чиме је забрањено платити руском клубу износ већи од 100.000 евра“, наводи „Ас“.
Ренан је у моменту доласка из Бразила у Русију имао тржишну вредност од два милиона евра, а сада се она процењује на чак девет.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала