- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли је на помолу реприза сценарија „Теодосић“?

© AFP 2023 / KIRILL KUDRYAVTSEVВасилије Мицић и Милош Теодосић
Василије Мицић и Милош Теодосић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2023
Пратите нас
Василије Мицић, српски кошаркаш, доминирао је Евролигом претходних сезона и одлучио се на одлазак у НБА лигу, а чак и шпански медији су приметили да сјајни плејмејкер нема довољно простора у тиму Оклахоме.
Мицић је после неколико година разматрања одлучио прошлог лета да оде у НБА лигу, због тога је пропустио и Мундобаскет и посветио се припремама за нове изазове.
Упао је Мицић у екипу Оклахоме која годинама уназад прикупља талентоване играче с намером да у сезонама које долазе остваре нешто велико.
Мицићев случај неодољиво подсећа на моменат у ком је Милош Теодосић, такође тада доминантан у Европи, отишао у НБА.
Једна личност их повезује, ради се о Шају Гилџус-Александеру, момку који је у Лос Анђелес Клиперсима добио предност у односу на Теодосића, а сада је у Оклахоми стекао статус једног од петорице најбољих играча НБА лиге и несумњиво је први избор на позицији плејмејкера, што Мицића баца у запећак.
Теодосић је брзо напустио НБА лигу, а Мицић је засад ближи том сценарију него опцији да у Оклахоми или некој другој екипи добије праву шансу, што у досадашњем делу сезоне није био случај.
Шпанска „Марка“ констатује да је Мицић у последњих месец дана провео на терену свега 23 минута?!
Разлог томе је велика конкуренција на спољним позицијама, што је било и очекивано, али не и да Оклахома бележи толико добре резултате и да се сада налази на другом месту Западне конференције, чак испред браниоца шампионске титуле Денвер Нагетса.
„Марка“ наводи да у екипи верују у Мицића, иако не изгледа тако.
„Мицић доноси нешто другачије тиму и у нападу и у одбрани“, рекао је тренер Марк Дејњо, али се његове речи не преносе на терен.
Пошто ће сасвим извесно Оклахома ући у плеј-оф НБА лиге, пред тренером је још много прилика да оправда своје речи и коначно пружи праву шансу једном од најбољих плејмејкера Европе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала