- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Маргарита Симоњан: Историја сведочи о томе да се Русија увек само бранила

© RTГлавна уредница новинске агенције „Русија севодња“ и телевизије „РТ“ Маргарита Симоњан
Главна уредница новинске агенције „Русија севодња“ и телевизије „РТ“ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2023
Пратите нас
Да би се разумело да Русија не намерава да нападне НАТО, довољна је проста аритметичка статистика из историје, која показује да су се Руси увек само бранили, а да први никада нису нападали, изјавила је главна уредница МИА „Росија севодња“ Маргарита Симоњан.
„Колико пута су земље и представници нација који су сада у саставу НАТО-а напали Русију? Тешко је избројати, почев од Александра Невског. А колико је пута Русија напала земље које су сада у НАТО-у? Бранила се и и побеђивала, много пута. А прва никада није нападала“, навела је Симоњанова у разговору за НТВ.
Она је истакла да Русија поседује унутрашњи имунитет друштва и да је „вакцинисана“ против спољашњих и унутрашњих претњи.
"Најважнији механизам је унутрашњи имунитет друштва у којем живимо. Ако тога нема, а ми га, хвала Богу, имамо: ми смо и даље мултинационална, мултиконфесионална земља каква смо одувек и били. Дакле, да тога немамо никакве службе, ма колико бројне биле, чак и милионске, не би могле да се изборе са тим... Верујем да смо вакцинисани против тога кроз векове наше историје“, рекла је она.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала