Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Снаге полиције обезбедиле градске и државне институције - демонстранти се повукли

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆКордон полиције испред Скупштине града Београда потискује демонстранте током протеста коалиције "Србија против насиља"
Кордон полиције испред Скупштине града Београда потискује демонстранте током протеста коалиције Србија против насиља  - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2023
Пратите нас
Кордон полицијске бригаде и Жандармерије затворио је вечерас простор испред Скупштине града Београда и потиснуо одатле окупљене демонстранте који су насилно покушали да уђу у зграду.
Припадници Жандармерије са опремом за разбијање демонстрација направили су круг око зграде Скупштине града и РИК-а, у Улици краља Милана и потиснула окупљене ка Славији. Демонстранти су се повукли ка споредним улицама и ка Славији. Полиицја је претходно бацила сузавац из зграде Скупштине града на демонстранте који су вечерас насилно покушали да уђу унутра.
Демонстранти су поломили врата и неколико прозора на згради Скупштине Београда и бацали су стаклене флаше, камење и мотке у правцу врата.

МУП позвао учеснике скупа да се уздрже од насилних покушаја улазака у институције

Министарство унутрашњих послова позвало је све учеснике вечерашњег протеста у Београду, као и организаторе тог скупа испред листе „Србија против насиља“ да поштују законе Републике Србије, не нарушавају јавни ред и мир и да се уздрже од насилних покушаја уласка у зграду Скупштине града Београда као и остале штићене објекте.
Припадници Министарства унутрашњих послова предузимају све мере и радње из своје надлежности и сачуваће јавни ред и мир и безбедност свих грађана као и њихове и имовине Републике Србије, наводи се у саопштењу МУП.
''Напомињемо да је насилни упад у штићени објекат подлеже кривичној одговорности и свако ко покуша да насилно упадне у институције биће процесуирани у складу са законом. Подсећамо да су представници Министарства унутрашњих послова 16. децембра, на састанку са представницима листе 'Србија против насиља' упозорили да имају сазнања да су планирани организовани скупови као и насилни упади у институције, а представници листе 'Србија против насиља' гарантовали су да до таквих инцидената неће доћи'', додају из МУП-а.
Демонстранти гађају каменицама Скупштину града - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2023
СРБИЈА
Демонстранти покушали насилни упад у Скупштину града /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала