- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан доживео тежак пораз у Задру

© Sputnik / Лола Ђорђевић Ален Смаилагић и Зак Ледеј
 Ален Смаилагић и Зак Ледеј - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана поражени су од екипе Задра резултатом 84:68 (20:13, 27:21, 16:16, 21:18) у 13. колу АБА лиге.
После непуна два минута Жељко Обрадовић схватио је да кошаркаши Партизана нису добро отворили меч и да ће грешке на старту меча коштати тим иако је било тек 4:0 за Задар.
Није тајм-аут успео потпуно да разбуди црно-беле и после десет минута игре Задар је имао предност 20:13.
Домаћини су добро ушли и у другу деоницу, стекли су предност од 12 поена, а ту предност успевали су да чувају са малим варијацијама. Тек пред крај друге деонице прве поене уписао је Кевин Пантер, капитен црно-белих.
После првог полувремена Задар је водио 47:34, а највише проблема црно-белима задавали су Божић који је за то време постигао 12 и Дрежњак који је у првом полувремену убацио 11 поена.
У трећој деоници важне поене убацио је Дозир који је смањио предност домаћина на шест поена и били су то тренуци када је деловало да ће се црно-бели вратити у игру, међутим не тако лако...
Дрежњак је ушао у серију и поново вратио двоцифрену предност на страну Задра који је и пред последњих десет минута игре имао вођство.
Велики проблеми као да су тек почели за Партизан у последњој четвртини јер су на самом почетку наређали неколико грешака и сувише лако допустили противничкој екипи великих плус 20 што је била највећа предност у току меча.
У току четврте деонице игру је морао да напусти Ален Смаилагић који је повредио ногу, а та повреда није деловала безазлено.
Задар је наставио да игра у одличном ритму, а црно-бели наставили да срљају из грешке у грешку.
Божић и Дрежњак и на крају су били најбољи како у свом тиму тако и на целом мечу. Божић је уписао 26 поена, девет скокова и девет асистенција, док је сјајни Дрежњак имао 25 поена од тога седам тројки из десет покушаја.
Најефикаснији играч Партизана био је Вукчевић са 16 поена, док су двоцифрени били само још Ледеј са 11 и Дозир са 10 поена.
Џејлен Смит
 - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2023
СПОРТ
Партизан довео плејмејкера!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала