Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић: Нападнут један од симбола демократије

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆМилош Вучевић на предизборном скупу у Ужицу.
Милош Вучевић на предизборном скупу у Ужицу. - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2023
Пратите нас
Председник СНС Милош Вучевић саопштио је да се Србија вечерас поново суочила са рушилачким демонстрацијама у којима су они који годинама прете како ће већину својих суграђана ''јурити по улици'', и које не занима демократија, а још мање Србија, напали један од симбола демократије - здање Скупштине Београда.
''Они који годинама прете како ће већину својих суграђана 'јурити по улици', како ће 'откидати главе' и како ће своје политичке противнике 'умотавати у катран и перје', сада су одлучили да нападну симбол српске престонице и један од симбола демократије - здање Скупштине Београда'', поручио је Вучевић.
Он је нагласио да је овај вандалски рецепт већ је опробан.
''Исти ти који сада разбијају седишта српских институција, напали су Народну скупштину 2020. године. Њих не занима демократија. Још мање Србија. Они би милионима Срба одузимали право гласа. Њих не интересује мир, они отворено позивају на братоубилаштво. Најмање им је важна Србија. Њу презиру'', поручио је Вучевић.
Он је нагласио и да ''сви ови хулигани и умишљени револуционари морају знати да су српске институције довољно снажне да и са овим покушајем рушења државе изађу на крај''.
''Србија ће бити одбрањена, народна воља сачувана, а сви изгредници ће одговарати пред законом. Живела Србија!'', истакао је председник СНС у саопштењу.
Догађаје протекле недеље у емисији „Од четвртка до четвртка“ коментарисао је адвокат Горан Петронијевић:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала