Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Не брините, никаква револуција није у току; Силеџије и насилници ће бити ухапшени

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆПристалица коалиције "Србија против насиља" (СПН) током протеста испред Скупштине града улаза разбија улазна врата и прозоре на згради.
Присталица коалиције Србија против насиља (СПН) током протеста испред Скупштине града улаза разбија улазна врата и прозоре на згради.  - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2023
Пратите нас
"Грађани Србије, не брините, иако су сцене драматичне јер ми волимо свој град и не волимо да га неко руши, не брините, никаква револуција није у току", рекао је председник Србије Александар Вучић коментаришући покушај насилног упада у Скупштину града Београда.
"Никаква револуција није у току, ништа од тога им неће поћи за руком", рекао је Вучић и додао да се држава труди да благом реакцијом не повреди демонстранте".
"Силеџије и насилници ће бити ухапшени, а надлежни државни органи ће даље поступати по закону", изјавио је Вучић.
Вучић је нагласио да је Србија данима упозоравала инострани фактор, шта се дешава, али да су се многи правили наивни.
"Хвала страним службама које су ставиле до знања да знају шта се припрема и шта насилници и силеџије планирају", рекао је Вучић.
Он је навео да се вечерас, на скупу који је помпезно најављиван као највећи, скупило укупно 2.490 људи, заједно са онима који у овом тренутку покушавају да провале у Скупштину града, а којих је око 1.195 људи.
"Неки су показали своје лице, да им је насиље једина борба против њихових политичких противника. Потврдили су да су насилници, да би да руше наше градове, села, куће", истакао је Вучић.
"Сачуваћемо нашу кућу. Живела Србија, живела слобода", закључио је председник Србије Александар Вучић.
Демонстранти гађају каменицама Скупштину града - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2023
СРБИЈА
Демонстранти покушали насилни упад у Скупштину града /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала