Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин о уценама Запада: Ко воли Србију, не мрзи Русију — ко мрзи Русију, не воли Србију!

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2023
Пратите нас
Не тражи НАТО и ЕУ да уведемо санкције Русији зато што ће то економски оштетити Русију већ зато што ће то морално сломити Србију, изјавио је оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин.
„Ко год је волео Србију није мрзео Русију, ко год је мрзео Русију није волео Србију“, рекао је Вулин за данашње издање „Политике“.
Вулин је истакао да је поносан што Србија није постала део антируске хистерије и што једина у Европи није увела санкције Русији.
„Србија је и сувише мала земља да би починила тако велику издају. Однос према Русији је однос према нама самима. Свака генерација Срба је дочекала да јој траже да Русији каже не, и свака генерација Срба је дочекала да физички опстанак српске нације зависи од руског да. Да Русија није опстала, а да ли би опстала Србија? Ако Русија не опстане, а да ли ће опстати Србија? Кроз сву нашу историју од нас се тражи да се одрекнемо Косова, Срба који живе ван Србије и да се одрекнемо Русије. Та три захтева се никада нису и неће променити, а ни наш одговор не сме да буде промењен“, рекао је Вулин.
Александар Вучић је једини слободни лидер у Европи и зато није увео санкције Русији и докле год је он председник свих Срба, Србија неће увести санкције, додао је Вулин.
На констатацију да његов став према Русији посебно смета Западу, Вулин је одговорио да му више смета што нас је Запад бомбардовао, што уједињена Немачка нема проблем са Великом Албанијом али има проблем са Српским светом.
„Смета ми што траже да признамо тзв. Косово, смета ми што су нас слагали за Бриселски споразум, што су нас слагали за поглавље 35, што нас лажу да нас желе у Европској унији, смета ми што се мешају у наше изборе и што хоће да оборе Вучића на улици, смета ми што траже да се дистанцирамо од Кине и да уведемо санкције Русији...“, навео је Вулин.

„Ово је сурово буђење НАТО опозиције – поништавање избора било би кривично дело“

За НАТО опозицију 17. децембар је био сурово буђење, док би прихватање поништавања резултата избора било кривично дело, рекао је Вулин.
„Политика није математика, али изборни резултати јесу математика. А са математиком се не договара. Не можемо да се договоримо да је победник онај ко је освојио мање гласова“, навео је он.
Истакао је да су протекли избори били сурово буђење за НАТО опозицију.
„Вучић је подсетио на резултате и понудио своју визију будућности, натовци су сматрали да је довољно да му оспоре име оца и постојање сина, и мислили су да оно што њих забавља на Твитеру, опредељује Србију“, казао је Вулин.
Како је навео, сви Срби, где год да живе, треба да имају српско држављанство и право гласа на изборима у Србији.
„То је један од корака који ће довести до стварања јединствене српске државе. Сви Хрвати из БиХ имају хрватско држављанство и гласају на изборима у Хрватској“, рекао је Вулин и додао да се нада већем одзиву гласача из Републике Српске (РС) на следећим изборима, као и да је грешка што се кампања није водила и на територији РС.
На питање како коментарише захтев Кристијана Шмита, да се обележавање Дана Републике Српске 9. јануара кривично гони, Вулин каже да је то акт разбијања дејтонске БиХ.
„БиХ је настала, не као жеља три народа да живе заједно, да су то желели не би ратовали, већ вољом великих сила и жељом три народа да престане рат“, казао је Вулин.
Када је у питању пружање отпора српском свету у региону, Вулин је рекао да је време да ми Срби мислимо о себи, а не како други мисле о нама.
„Не разумем зашто је добро по светски мир да се уједини Немачка која је изазвала и изгубила два светска рата, а опасно је по светски мир да се уједине Срби који нису изазвали ниједан светски рат, а победили су у оба“, навео је Вулин.
На питање да ли ће Србија обновити иницијативу за прикључење у БРИКС, Вулин је рекао да нам је то реална алтернатива ЕУ у сваком погледу.
„Русија и Кина су готово сасвим истиснуле долар из међусобне размене. Историјски дочек Путина у УАЕ и Саудијској Арабији није израз гостопримства, већ порука целом свету да ове арапске земље нису више ничије играчке“, закључио је Вулин.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала