- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Ана, Исидора и Милица: Најбоље младе научнице у Србији

© Фото : Жељко Ковачевић-Спутњику уступила Марија ТривићАна Доброта, Исидора Кешељ и Милица Радаковић добитнице Националних признања “За жене у науци”
Ана Доброта, Исидора Кешељ и Милица Радаковић добитнице Националних признања “За жене у науци” - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
Ана Доброта, Исидора Кешељ и Милица Радаковић су овогодишње добитнице Националних признања у оквиру реномираног међународног програма “За жене у науци”. Најталентованије младе научнице награђене су подстицајем у вредности од по 5 хиљада евра. Новац ће потрошити на реализацију значајних истраживања у области биологије, физичке хемије и геонауке.
Циљ програма Лореал Унеско - „За жене у науци“ је да широм света, а тако и у нашој земљи, подржи изванредне жене истраживаче које својом посвећеношћу, достигнућима и визијом доприносе напретку науке и друштва.
„Честитам на 25 година програма Лореал Унеско ,,За жене у науци". Ово је дивна идеја за подршку сјајним, храбрим и паметним женама које мењају нашу свакодневницу и наш свет. Имајући у виду велике глобалне изазове са којима се човечанство суочава, наука никада није имала овако велику улогу и овако велику шансу”, рекла је приликом доделе признања др Јелена Беговић, министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије.
Она је подсетила на иницијативу Србије да се у Уједињеним нацијама прогласи Декада - наука за одрживи развој, али и на сјајну статистику у Србији када је реч о женама у науци, као и да су два од три добитника ЕРЦ грантова из наше земље жене.
© Фото : Жељко Ковачевић-Спутњику уступила Марија ТривићЛауреаткиње на додели признања у Влади Србије
Лауреаткиње на додели признања у Влади Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Лауреаткиње на додели признања у Влади Србије
У Србији се у оквиру ове иницијативе већ тринаест година, у партнерству Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и компаније Лореал Балкан, награђују најбоље младе научнице.
Национална признања „За жене у науци“ представљају вид подршке њиховом даљем професионалном усавршавању и подстицај да наставе да се баве науком у Србији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала