- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

ЕПС објаснио шта да радите уколико нисте добили новембарски рачун за струју

© Sputnik / СпутњикЕлектропривреда Србије
Електропривреда Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
Домаћинства која нису добила новембарски рачун за електричну енергију на кућну адресу могу остварити право на попуст за редовно плаћање ако до 30. децембра уплате исти износ који је био на рачуну за октобар 2023, саопштио је данас ЕПС.
Како је наведено, Електропривреда Србије на овај начин жели да изађе у сусрет редовним платишама, пошто је због хакерског напада достава преосталих рачуна за новембар изузетно отежана.
Из безбедносних разлога и даље су ван функције портал „Увид у рачун“, као и уплате на шалтерима ЕПС-а.
Због безбедносних процедура није могуће ни подношење приговора и рекламација, али ће сви приговори примљени по успостављању система бити третирани као благовремени и решени у најкраћем могућем року.
Како је наведено, сви ИТ системи ЕПС-а постепено се оправљају од сајбер напада, а приоритети су заштита система и безбедност података.
Подсећања ради, цена ставки које се односе на енергију су кориговане за 9,8 одсто, али је просечан рачун, који у себи садржи и друге ставке, увећан за осам процената.
ЕПС обрачунава попусте за рационалну потрошњу у износу од 20 до 40 одсто за домаћинстава која утроше мање електричне енергије него у истом месецу прошле или претпрошле године.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала