- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Инсајдер са Надаловог тренинга: Биће опасан и побеђиваће

© AP Photo / Dita AlangkaraРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
Припремајући се за повратак на терен Рафаел Надал тренирао је између осталог и са Ришаром Гаскеом, француским тенисером, који је открио да се „Бик са Мајорке“ осећа сјајно и да нема сумње да ће побеђивати када се буде вратио што ће бити пред Аустралијан опен.
Рафаел Надал све напорније тренира пред почетак нове сезоне, а иако је Карлос Моја, његов тренер, рекао како се плаши Рафиног повратка на терен после годину дана, Ришар Гаске који је тренирао са прослављеним Шпанцем открио је да за то нема разлога.
Није први пут да Надал и његов тим не желе да створе слику да је он одлично. Истина је да тренира напорно и да то сви знају, али Моја је наглашавао како је сада њему потребна форма и време, док је Гаске испричао другу причу.
„Рафа више не осећа бол.То ми је испричао.Биће опасан и побеђиваће, нема ни најмање сумње“, поручио је француски тенисер.
Потврдио је Гаске да се Надал труди да на терену проводи што више времена и да је импресивно колико дуго може да издржи висок интезитет.
„Објаснио ми је да му је требало времена да све превазиђе, да се боље осећа, али сада је све добро. Тренинзи му трају по три часа. То је оно што је њему сада потребно, да што више проводи времена на терену“, истакао је Гаске.
Французу је изненадно стигао позив да дође да тренира са „краљем шљаке“.
„Мене је телефоном позвао Густаво Маркачо, тренер из његове академије. Рекао ми је да Рафа тражи спаринг партнере за децембар и питао ме да ли желим. Пристао сам, нисам био у његовој академији десетак година. Тада је имао само један терен под кровом и то ми се није допало. Сада је феноменална, са много терена, много играча. Има све што је потребно, пуно игралишта, хотел. Тренирао сам и са Штруфом и Мунаром“, испричао је француски тенисер.
Надал и Гаске имају 37 година и обојица размишљају о томе да им наредна сезона буде последња година у каријери.
Борис Бекер - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
СПОРТ
Сукоб због модерног тениса – Новак умешан „ни крив ни дужан“
Магнус Карлсен  - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
СПОРТ
Један од најбољих шахиста икада тврди: Ђоковић је највећи у историји!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала