- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија престигла Запад по производњи наоружања

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Уђи у базу фотографијаПрипадници јуришне инжењерске јединице у Ростовској области
Припадници јуришне инжењерске јединице у Ростовској области - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
Русија је сада престигла западне земље по производњи наоружања и испоручује огромне количине руској војсци, изјавио је за Спутњик министар индустрије и трговине Русије Денис Мантуров.
„Не желим да се хвалим, али могу да кажем да смо убрзали производњу пре западних земаља. Друго је питање колико ће та трка у принципу трајати. Делујемо у оквиру државног програма наоружања, а ту је и дугорочни програм који би требало да буде одобрен следеће године за период од 2025. до 2024. године“, рекао је Мантуров.
Како је додао, ресори, пре свега Министарство одбране, Министарство индустрије и трговине, активно радена усклађивању и припреми свих параметара.

„Знамо у ком правцу треба да идемо: треба да попуњавамо резерве и одржимо зацртани темпо производње. А колико ће снаге имати западне земље, не бих хтео за њих да говорим. За сада смо у одређеној предности“, истакао је министар.

Производња и испорука наоружања Оружаним снагама Русије 2023. године повећана је 10-12 пута у више сектора, рекао је Мантуров.
„Због одређених детаља не могу да говорим о конкретним производима и финансирању, али верујте ми – бројке су огромне“, истакао је министар.
Такође је подсетио да је обим државног одбрамбеног налога у 2023. години двоструко увећан у поређењу са прошлом годином.
„Предузећа раде ритмично: државни одбрамбени налог до сада је реализован у висини од најмање 98 одсто. То је рекордан, највиши показатељ реализације државног одбрамбеног налога у читавој модерној историји Русије“, казао је Мантуров.
Погледајте још:
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2023
Специјална операција у Украјини
Словачка: Нема тог оружја којим Украјина може да победи Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала