- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски фудбалски тренер из Русије одушевљен Ђоковићем: „Незамисливо, највећи је!“

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаВладимир Ивић
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
Српски тренер Владимир Ивић доминира у Русији са Краснодаром, први је на табели, али му обавезе у фудбалу не сметају да испрати тенис Новака Ђоковића. Истиче Ивић да је Новак Ђоковић највећи играч у историји.
Као велики љубитељ тениса, Ивић је говорио и о Ђоковићу и подвукао је да је Ноле највећи. И да би то рекао и да је, хипотетички, Ђоковић Британац или Американац.
„Сигурно је да је Новак највећи, ту нема никакве дилеме. Пре две године постао је највећи. Оно што Новак наставља да ради са 36 година је незамисливо. И да је Британац, Американац, Шпанац, ипак бих рекао да је највећи. Ово је најбољи спортиста у последњих 10 година у свим спортовима. То што је из Србије је понос за нас. Тенис је спорт за богате људе. А то што је дошао момак из мале земље и победио све је супер. Јавност је увек била против Ђоковића, све је било против њега, али он има невероватну менталну снагу. Његов сам велики обожавалац, као и скоро сви Срби. Ђоковић тера Србију да се буди у четири ујутру за своје мечеве - а ја се будим заједно са свима осталима. Једном сам успео да комуницирам с њим на једном грчком острву. Новак је веома скроман и пријатан, увек је осетљив на навијаче и чини много за Србе, за децу. Има огромно срце“, рекао је Ивић, а преноси Чемпионат.
Као бившег играча црно-белих, новинари су га питали која утакмица против Звезде му је остала у сећању.
„Свака оваква утакмица је луда. Сећам се да смо играли у гостима, а меч је прекинут у трећем минуту јер су навијачи оба тима упали на терен и започели тучу. Одмах смо отрчали на подтрибину да то не бисмо имали проблема. Не заборавите ово - веома је опасно! Партизан је део мене од моје шесте године“, рекао је Ивић.
Српски тренер јеистакао да није реално да икада седне на клупу Звезде.
„Шанса за то је нула. То у Србији није могуће. Почнимо са чињеницом да ме они сами никада неће контактирати. Они знају да ћу одбити, чак и ако ми дају све што желим. У Србији је о томе забрањено и размишљати, а не радити. Али поштујем Црвену звезду мој брат је играо за њих“.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
СПОРТ
А где би био – него на самом врху
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала