- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Савић достигао Вучинића

© AP Photo / Manu FernandezСтефан Савић
Стефан Савић - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
Стефан Савић је најбољи фудбалер у 2023. години, објавио је Фудбалски савез Црне Горе. Један од најбољих дефанзиваца планете освојио је седмо признање, па се изједначио са својевремено једним од најбољих нападача планете, Мирком Вучинићем.
У гласању су учествовали тренери и капитени клубова Прве црногорске фудбалске лиге, а Савић је освојио 92 гласа. Савић се по броју признања изједначио са Мирком Вучинићем, који је седам пута освајао престижно признање. Иза Савића, остали Никола Крстовић (Леће, 44 гласа) и Стеван Јоветић (Олимпијакос, 21 глас).
За најбољу фудбалерку проглашена је Армиса Куч, која је добила 23 гласа. Јасна Ђоковић је добила 15, а Слађана Булатовић седам гласова.
Фудбалер Будућности Василије Аџић је проглашен за играча године у Првој црногорској фудбалској лиги. Аџић је добио 52 гласа, испред фудбалера Јединства, Жарка Кораћа (45 гласова) и играча Дечића, Драшка Божовића (29).
За тренера године проглашен је тренер Младости из Доње Горице, Радисав Драгићевић, који је прошле сезоне са тиватским Арсеналом изборио историјско учешће у квалификацијама за Лигу конференција. Арсенал је први пут играо и финале Купа Црне Горе у којем је изгубио од Сутјеске. Драгићевић је добио 35 гласова. На другом месту је тренер Јединства из Бијелог Поља, Вуко Богавац (23 гласа), а на трећем тренер Петровца, Ненад Брновић (21).
Најперспективнији фудбалери су играч Хамарбија Виктор Ђукановић (генерација 2004), голман АИК-а и омладинске репрезентације, Бењамин Кријестарац (генерација 2005) као и фудбалер Будућности Василије Аџић (генерација 2006).
Најбољи играч футсала је Милан Секулић, голман репрезентације и шампиона, Титограда.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала