- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британска легенда нема дилему: „Ђоковић ће наставити да доминира“

© AP Photo / Joel RyanТим Хенман
Тим Хенман - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
Некадашњи британски тенисер Тин Хенман изјавио је да ће Новак Ђоковић да доминира и током 2024. године и додао да верује да ће Србин наредне сезоне да освоји још најмање два Гренд слем турнира, преноси Јуроспорт.
Ђоковић је ове године освојио седам трофеја, од чега три гренд слема (Аустралијан опен, Ролан Гарос и Ју-Ес опен) и Завршни мастерс у Торину. Он је по осми пут у каријери сезону завршио на првом месту АТП листе.
Ђоковић је у каријери освојио 24 Гренд слем трофеја. Хенман је истакао да верује да ће српски тенисер у 2024. години да настави доминацију у мушком тенису.
"Не бих се изненадио када би Србин наредне сезоне свом рекорду дода још два гренд слем трофеја. Ђоковић је први фаворит за освајање трофеја на гренд слемовима. Као другог фаворита бих заједно ставио Карлоса Алкараса и Јаника Синера. Знам да је Алкарас освојио пар слемова, али Синер је играо на другом нивоу последњих неколико месеци. Следеће године биће одиграна четири гренд слема. Не би ме изненадило да Ђоковић освоји два, а да на некима славе и Алкарас и Синер. То ће време да покаже", истакао је Хенман.
Ђоковић ће 27. децембра у Ријаду одиграти егзибициони меч против Шпанца Карлоса Алкараса. Најбољи тенисер света ће потом од 29. децембра до седмог јануара предводити Србију на Јунајтед купу у Аустралији.
Српски тенисер ће бранити титулу на Аустралијан опену, који ће бити одигран од 14. до 28. јануара наредне године у Мелбурну.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала