Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Завршен састанак у Председништву: Руски амбасадор поклонио Вучићу књигу „Строго поверљиво“

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко
Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
У Председништву је одржан састанак руског амбасадора Александра Боцана Харченка са председником Србије Александром Вучићем. Руски амбасадор је на почетку састанка поклонио Вучићу књигу бившег дипломате и дугогодишњег амбасадора СССР-а у Вашингтону „Строго поверљиво“.
Председник Републике Србије Александар Вучић је на састанку информисао амбасадора Руске Федерације о синоћним нередима у Београду.
„Информисао сам амбасадора Боцан-Харченка о синоћним нередима у Београду и поновио да ћемо учинити све да сачувамо безбедност грађана и нашу Србију“, написао је Вучић на друштвеним мрежама.
Навео је да су размењена мишљења и о билатералним односима, ситуацији у региону и актуелним геополитичким дешавањима.
„Пренео сам амбасадору жељу да наша два народа дочекају наступајуће празнике и Нову годину у миру и и благостању“, навео је Вучић.

Данас седница Бироа са шефовима служби безбедности

Шеф Бироа за координацију служби безбедности Ивица Дачић изјавио је да ће се данас у 15 сати одржати седница Бироа са шефовима служби безбедности и тужиоцима о протестима и покушају демонстраната да насилно уђу у Стари Двор у Београду.
Он је у недељу, после седнице Савета за националну безбедност, рекао да су знали за најаве насилног упада у државне институције и додао да треба одвојити шта су насилна окупљања, а шта покушај рушења уставног поретка.
"Обавеза свих политичких странака је да јасно раздвоје и осуде употребу насиља и насилних средстава за рушење државних институција и да се да јасна подршка државним органима. Треба имати у виду и подстрекаче од којих неки нису ни били или су били само на почетку протеста", рекао је Дачић за тв Пинк.
Како је рекао, то је потврда да је празан политички резервоар појединих партија и да примењују насиље, јер не могу да промене изборни резултат.
"Сви који су вечерас били на састанку Савета имају задатак да позивају на уздржаност и мир и да, уколико се наставе насилни покушаји, државни органи реагују. Држава је јача од насилника", рекао је Дачић.
Каква је била ситација синоћ испред Скупштине Београда погледајте у нашем видеу:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала