- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски експерт: Слаби подршка Украјини, тешко да ће ико вршити притисак на Русију

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска застава, Софија
Бугарска застава, Софија - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2023
Пратите нас
Ништа не може да промени ток оружаног сукоба у Украјини, нити се може вршити притисак на оног који побеђује, сматра бугарски експерт Владимир Величков.
Према његовим речима, ситуација је таква да тешко да ће ико у Европи да подржи Украјину кад ће већ сутра можда стати у ред за бензин.
„Многе фабрике у Немачкој су пред крахом. Неке се пребацују у САД, неке затварају. Немачка привреда назадује. Привреда Велике Британије такође је на ивици рецесије, као и других јаких западних држава. Какав треба да буде однос људи по питању подршке Украјини кад ће сутра стати у ред за бензин?Ствари не иду баш најбољим током и ја се питам зашто на крају не сести за преговарачки сто. Неки предлажу да се Русија притисне. Ко жели да је притиска у оваквој ситуацији? Све се одбија управо обрнуто. Зар се може притискати онај који побеђује? Не може“, навео је Величков.
Како је додао, мировни преговори јесу исход ситуације али људи треба да схвате шта се догађа.
„Подршка Украјини је драстично пала. Док су раније на балконима у неким западним земљама биле окачене украјинске заставе сада се то ретко где може видети“, навео је бивши секретар бугарске Комисије за контролу извоза оружја и неширења оружја за масовно уништења за ТВ Евроком.
Шта чека Украјину у наредним месецима погледајте у емисији "Пророк":
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала