- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Нека труну у паклу“: Трамп упутио божићну честитку противницима

© AP Photo / Charlie NeibergallДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2023
Пратите нас
Бивши председник САД Доналд Трамп, у својој божићној поруци својим противницима поручио је да „труну у паклу“.
Трамп, који је у трци за републиканског кандидата на председничким изборима, у низу објава на друштвеној мрежи Истина на Бадњи Дан и Божић по грегоријанском календару, оштро је критиковао актуелног председника САД Џозефа Бајдена и специјалног америчког тужиоца Џека Смита, који је подигао оптужнице против Трампа, у којима га терети да је покушао да поништи резултате избора 2020. и да је скривао поверљива документа на Флориди.
У једној од својих објава Трамп је пожелео срећан Божић свима, укључујући, како је навео, „јединој нади поквареног Џоа Бајдена, поремећеном Џеку Смиту“.
Он је честитао Божић „светским вођама, и добрим и лошим“, али од којих „нико није тако зао и 'болестан' као насилници које имамо у нашој земљи“ који, како је навео, покушавају да униште „некада велику САД“својом политиком отворених граница, инфлацијом, предајом Авганистана, „новом зеленом агендом“, високим порезима, „буђењем војске, Русија/Украјина, Израел/Иран“ и „свим лудилом око електричних аутомобила“.
„Нека труну у паклу. Поново, срећан Божић“, написао је Трамп.
Трамп је, критикујући Бајдена и Смита, изнео тврдње да су његови покушаји да остане на власти након избора 2020. године представљали „виталну одбрану америчке демократије“ и да су зато били потпуно легални.
У једној од својих објава, Трамп је написао да је његова кампања била на мети шпијуна.
„Шпијунирали су моју кампању, лагали Конгресу, изиграли ФИСА ( Закон о надзору страних обавештајних служби), наместили председничке изборе, омогућили милонима људи, многима из затвора и менталних институција, да преплаве нашу земљу, забрљали у Авганистану, а насилници и неспретни Џоа Бајдена, попут поремећеног Џека Смита, прогоне ме на досад невиђеном нивоу у нашој земљи??? То се зове мешање у изборе. Срећан Божић!“, написао је Трамп на Бадње вече.
Трамп је на Божић оптужио Бајдена да оркестрира мешање у изборе алудирајући на 91 оптужбу за кривична дела и и четири одвојена суђења с којима се суочава.
Он је обећао својим присталицама „велику и славну победу“ на председничким изборима 2024. године.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала