- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу: Руска војска испунила главни задатак у 2023. години

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаВС РФ нанесли ракетный удар по объектам военной инфраструктуры Украины
ВС РФ нанесли ракетный удар по объектам военной инфраструктуры Украины - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2023
Пратите нас
Главни задатак специјалне војне операције у 2023. години био је да се спречи контраофанзива Оружаних снага Украјине и он је успешно обављен, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

„Врховни главнокомандујући (Владимир Путин) је високо оценио рад руководства и особља Министарства одбране, захвалио на савесном испуњавању постављених задатака. Главни напори у протеклој години били су усмерени на постизање циљева специјалне војне операције. Главни је био да се спречи реализација громогласно најављене од стране Украјине и њених савезника из НАТО-а контраофанзиве Оружаних снага Украјине. Овај задатак је успешно завршен“, рекао је он на завршној конференцији војног врха.

Томе је, према речима Шојгуа, допринело неколико одлучујућих фактора – стварање ефикасног система одбрамбених линија, висока борбена способност свих јединица и подјединица, поузданост и ефикасност руске војне технике. И изнад свега, вешти и одлучни поступци бранилаца отаџбине који несебично осигуравају безбедност земље и њених грађана“, додао је министар.
Он је истакао да руске трупе заузимају повољније позиције и проширују територију под својом контролом у свим правцима специјалне војне операције у Украјини.
„Доследно идемо ка постизању наведених циљева специјалне операције“, рекао је он.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала