Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин за руске медије: Моја смена је увод за покушај обојене револуције, али Вучић није Јанукович

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2023
Пратите нас
Бивши директор БИА Александар Вулин каже да он зна да иза насилих протеста у Београду стоји Запад и да је у недељу требало да се одигра Мајдан, да власт буде оборена силом.
„Ноћ пре избора цео регион од Албаније преко Приштине, Македоније, Црне Горе, Хрватске је објавио да ће Вучић бити срушен на улици. У недељу је у Београду требало да се одигра Мајдан, да власт буде оборена силом, на улици, али српска држава је јака, а води је јак човек. Вучић није Јанукович“, рекао је Вулин у интервјуу за руску државну агенцију РИА Новости.
На питање да ли је његово уклањање са чела БИА била припрема за Мајдан, Вулин каже да је притисак за његово уклањање био у функцији спровођења обојене револуције и само први корак ка коначном циљу.
„Моја оставка нам је купила време да умањимо нападе током изборне кампање али смо знали да ће се одмах након пораза НАТО партија покренути механизам за рушења Вучића. Подсетићу вас да је напад на мене почео зато што смо секретар Патрушев и ја радили на изналажењу начина за супротстављање Обојеним револуцијама још пре две године. Ми смо озбиљне земље и озбиљне службе, гледамо унапред. И као што видите, добро видимо а и добро смо се спремили. Моје уклањање није могло да уклони све добро што смо урадили за Србију, ипак су закаснили“, појаснио бивши српски безбедњак.
Коментаришући како види улогу Русије током протеста у Београду, с обзиром на захвалност коју је премијер Србије Ана Брнабић упутила руским службама безбедности али и састанка председника Србије Александра Вучића и руског амбасадора Александра Боцана-Харченка, Вулин каже да је Русија партнер поштује вољу српског народа.
„Русија је и овај пут била уз Србију и наш уставни поредак је сачуван. Председник Вучић је једини лидер у Европи који није увео санкције Русији и то нема веза са последњим покушајем његовог рушења, то је његова одлука од првог дана започињања антируске хистерије. Поносан сам што сам био једини министар полиције у Европи који није постао део анти руске хистерије. Платио сам цену за то али када то помогне Србији да сачува вековног савезника, али и мир и стабилност, и да се одупре покушајима рушења владе и председника, онда знате да је вредело“, закључио је Вулин.
Погледајте и најдраматичнији моменте: Спутњик испред врата градске Скупштине:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала