- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарска: Евроатлантски оријентисане странке увек заборављају на демократију када изгубе на изборима

© AP Photo / Darko VojinovicПротест опозиције у Београду након парламентарних избора у Србији
Протест опозиције у Београду након парламентарних избора у Србији - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
Евроатлантски оријентисане странке увек заборављају на демократију и настоје да оспоравају резултате избора када их изгубе, сматра водитељ Бугарског националног радија Петр Волгин, коментаришући протесте у Србији.
„Спреман сам да се кладим да, да су победили данашњи демонстранти, не би било говора о било каквим фалсификатима или манипулацијама. Технологија којом евроатлантисти желе да дођу до власти у Србији врло је једноставна. Она се зове обојена револуција, иако је тачнији назив преврат. Управо тако се назива насилни долазак мале групе људи на власт“, ​​написао је Волгин на свом Фејсбуку (друштвена мрежа забрањена у Русији и проглашена за екстремистичку).
Новинар је истакао да је против нереда и покушаја заузимања административних зграда и позвао своје сународнике да извуку поуку из онога што се догодило у Србији.
„Оно што је посебно интересантно у случају Србије јесте да на челу ‘револуционара’, а заправо покретача преврата, стоји коалиција која себе назива ‘Србија против насиља’. Односно, они који су наводно против насиља нападају владине зграде и покушавају да се насилно пробију у њих под благонаклоним погледима европских бирократа. То су исте оне европске бирократе које се куну у демократију, али позивају на њено укидање кад год ‘погрешна’ партија или коалиција дође на власт“, закључио је Волгин.
Присталице прозападног опозиционог блока „Србија против насиља“, који се не слажу са резултатима избора 17. децембра, у ноћи 25. децембра започели су нереде испред зграде Скупштине Београда, а пре тога су блокирали суседну улицу. Демонстранти су поломили стакла и бацали камење на врата и прозоре зграде парламента, покушавајући да се пробију, али је полиција одговорила сузавцем. Полиција је у недељу касно увече растерала демонстранте, очистила простор испред градске администрације и поставила кордон.
Протест студената у Београду - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
СРБИЈА
Протест групе студената у центру Београда: Најавили блокаду од 24 сата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала