- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Америка и ЕУ мењају стратегију по питању Украјине и припремају територијалне уступке Москви

© AP Photo / Bernat ArmangueУкрајински војници
Украјински војници - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
Сједињене Државе и европске земље тихо мењају задатак своје украјинске политике са „тоталне победе над Русијом“ на јачање позиција Кијева за потенцијалне мировне преговоре који ће вероватно значити територијалне уступке Москви, пише „Политико“.
Како се наводи, после фијаска контраофанзиве Кијева, у западним престоницама се говори о подизању одбрамбених граница добро опремљеним системима ПВО и обнављању украјинског војно-индустријског комплекса како би та земља што мање зависила од стране помоћи.
„Сада када је америчка и европска помоћ Украјини у озбиљној опасности, америчка администрација и европски званичници тихо пребацују фокус са подршке Украјини с циљем тоталне победе над Русијом на јачање позиција Кијева у преговорима о окончању сукоба… Такви преговори ће највероватније значити препуштање дела Украјине Русији“, наводи се у чланку уз позивање на неименованог званичника америчке администрације и европског дипломату у Вашингтону.
У изборној години амерички председник Џозеф Бајден не може себи да дозволи да призна неуспех одабраног спољнополитичког курса, нити да јавно објави да га мења.
Шта чека Украјину у наредним месецима погледајте у емисији "Пророк":
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала