- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак: Можда ћу играти и после 40. године

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић поћеће сезону егзибицијом против Карлоса Алкараса у Ријаду, престоници Саудијске Арабије. Меч је заказан за 16.45 часова по српском времену, а уочи тога открио је планове за будућност.
Долазак најбољег тенисера данашњице изазвао је велику пажњу у Саудијској Арабији. Власник 24 грен слем тилуле одговарао је на бројна питања, а посебно је био интересантан одговор до када планира да игра, јер има 37 година.
„Одлично се осећа и верујем да ћу играти најмање до 40. године, а можда и после тога. Хајде да видимо“, истакао је званично најбољи спортиста Европе у 2023. години.
Као некога на кога се угледа, Србин је навео најтрофејнијег квотербека у историји НФЛ лиге.
„Том Брејди је пример за некога ко је имао дугу и успешну каријеру. Много сати је провео бринући се о себи и свом телу, опоравку и психолошкој припреми и то му је омогућило да буде на терену и са 45 година. Знам га лично и трудим се да учим од њега“.
Новак се осврнуо и на протеклу годину у којој је освојио три грен слем титуле и играо финале на Вимблдону.
„Била је то једна од најбољих сезона у мом животу и зашто бих прекидао када играм сјајно. Идемо годину по годину, па да видимо докле ћу догурати“.
Новак из Ријада иде у Перт, где ће учествовати на Јунајтед купу, а од 14. јануара очекује га одбрана титуле на Аустралијан опену, првом грен слему у сезони.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала