Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Курти поново безуспешно пребацује лопту за неуспех дијалога Београду

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти поново безуспешно покушао да пребаци лопту за неуспех дијалога у поље Београда, служећи се заменом теза и обмањивањем јавности јер је он тај који крши све договоре и споразуме постигнуте у Бриселу и руши сваки покушај нормализације односа.
Петковић је нагласио да је комплетној међународној заједници добро познато да је управо он тај који ни после 11 година не жели да формира Заједницу српских општина и једини који се од дијалога "скрива у мишју рупу" јер зна да мора да испуни преузете обавезе.
Појашњава да у постигнутим споразумима јасно стоји ко пише Статут ЗСО и како он треба да изгледа, а да Курти своје "новогодишње листе жеља" може да пише неком другом, пошто очигледно "још увек верује у бајке".

"Када се врати у реалност, тамо ће да види да ЗСО треба да има јасно дефинисане надлежности прописане у Споразуму о општим принципима из 2015. године, као и недвосмислену поруку председника Александра Вучића који је јасно рекао и представницима међународне заједнице и комплетне јавности где су наше црвене линије и да нема ни признања такозваног Косова, нити чланства у Уједињеним нацијама ни агенцијама и организацијама УН. Зато нека Курти прекине да верује у браћу Грим", рекао је Петковић.

Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала