- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Робот напао инжењера компаније Тесла

CC BY 2.0 / Wikipedia/Steve Jurvetson / Фабрика за производњу аутомобила Тесла
Фабрика за производњу аутомобила Тесла - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
Инжењера Тесле у фабрици ове компаније у близини Остина у Тексасу наводно је напао робот 2021. године, наводи се у извештају о инциденту. Робот је наводно жртви нанео отворену рану на левој руци.
Сведоци су наводно приметили како робот у фабрици Гига Тексас напада инжењера и хвата му леђа и руку, остављајући траг крви на поду фабрике, наводи се у извештају о повреди из 2021. године поднетом округу Травис и савезним регулаторима, у који је "Дејли мејл" имао увид, преноси Индепендент.
Овај робот је иначе дизајниран да рукује свеже ливеним алуминијумским деловима аутомобила.
Инжењер је успео да се ослободи робота након што је његов колега притиснуо дугме за заустављање. Након што је пуштен, инжењер се наводно срушио на простор намењен прикупљању отпадног алуминијума, остављајући за собом траг крви.
Ипак, како се наводи у извештајима, инжењер због ове повреде није морао да узме боловање, пише Индепендент.
Компанија Тесла се суочава са критикама због начина на који се бави безбедношћу на радном месту и извештавањем о незгодама. У фабрици Гига Тексас, подаци су показали већу стопу повреда у поређењу са индустријским просецима.
У случајевима тешких повреда на послу, тај однос је био један од сваких 26 радника у фабрици Тесла Гига у Тексасу, у поређењу са једним од 38 радника у другим великим америчким фабрикама аутомобила.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала