- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Демонстранти спроводе насиље према држави Србији

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава ЕУ на протесту „Србија против насиља“ у Београду
Застава ЕУ на протесту „Србија против насиља“ у Београду - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
За организацију протеста у Србији користе се шаблони из западних приручника, саопштила је представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Недељу дана након ванредних парламентарних избора Републике Србије, под изговором наводне преваре, покушано је да се мајданизују улични протести у Београду“, рекла је она.

„Користили су се познати шаблони из западних приручника који су већ више пута коришћени у бројним земљама, са неизбежно трагичним резултатима", додала је она.
По њеним речима, улогу подстрекача имали су активисти, мобилисани од разних структура које се финансирају и контролишу споља. Врхунац вишедневних провокација десио се 24. децембра, када је око 2.000 демонстраната намеравало да упадне у скупштину Београда.
Како је додала, очигледно је да се они који су започели и учествовали у овом срамном нападу покушавају да дестабилизују ситуацију, а избори немају везе са тим.
"Они спроводе насиље према држави Србији, српском народу, запосленима у Министарству унутрашњих послова и другим државним органима који само штите грађане. Цинично се крију иза борбе за правду и људска права, али својим понашањем показују свој прави однос према тим вредностима", додала је.
Према њенима речима, на последњим изборима у Србији већина грађана је исказала своје мишљење, а Срби су убедљиво потврдили подршку актуелном руководству земље, на челу са председником Александром Вучићем.
"Међународни посматрачи, укључујући и руске, нису идентификовали кршења која би могла драматично да утичу на исход гласања. Жеља да се распиривањем анархије изнуди преиспитивање резултата гласања нема никакве везе са демократијом", закључила је Захарова.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала