- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Црни дани над Европом: Русија предвиђа све веће незадовољство унутар ЕУ

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПротести у Тбилисију
Протести у Тбилисију - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2023
Пратите нас
Погрешне олдуке руководства ЕУ изазиваће све више критика и незадовољства међу чланицама савеза према Бриселу, рекао је за Спутњик стални представник Русије у међународним организацијама у Бечу Михаил Уљанов.
„Што се тиче прогноза да ће се Европска унија распасти, мислим да још нема знакова да ће се то догодити. Напротив, постоји ред за улазак у Европску унију. Истовремено, ЕУ се у последње време показује све непрофесионалније и прави све више и више грешака“, оценио је руски дипломата.
По његовом мишљењу, ако руководство ЕУ не промени тренутну политику, у будућности ће расти расположење против савеза, као што је био случај у Великој Британији.
Уљанов оцењује да је незадовољство појединих европских земаља повезано, између осталог, са наглим приливом миграната. Резултат тога је раст популарност десничарских политичких снага које побеђују на парламентарним изборима, додао је дипломата.
„То је недавно био случај у Холандији. Можемо очекивати да се та тенденција одржи и развија у будућности“, сматра он.
Такође је истакао да земље ЕУ слепо следе САД, чак и када се ради о питањима њихове сопствене безбедности.
Уљанов је поручио да у међународним организацијама Русију многи доживљавају као лидера, те да је изолација присутна само у односима са западним земљама (које представљају свега око 12 одсто светске популације), али и то ће временом бити превазиђено.
„Што се тиче изолације, рећи ћу вам да нас многи доживљавају као лидера. То је веома пријатно. И у много чему се угледају на нас", казао је дипломата.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
РУСИЈА
Русија: ЕУ подиже нову гвоздену завесу у Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала