- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Очекује се појачан интензитет саобраћаја у земљи и ка граничним прелазима

© AP Photo / Darko VojinovicГужва на граничном прелазу Батровци, архивска фотографија
Гужва на граничном прелазу Батровци, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2023
Пратите нас
Невена Дамјановић из Ауто-мото савеза Србије рекла је да се последњег викенда ове године очекује саобраћај појачаног интензитета не само унутар градских саобраћајница већ и на оним путевима који воде и ка зимским туристичким центрима.
„Последњи празнични викенд у овој години учиниће то да саобраћај буде појачаног интензитета, и то не само унутар градских саобраћајница већ и на оним путевима који воде и ка нашим зимским туристичким центрима“, рекла је Дамјановић за Танјуг.
Она је рекла да се посебно појачан саобраћај очекује за дане викенда и на граничним прелазима.
„Предузете су све мере што се тиче наплатних рампи, убрзан је проток, саобраћај се сад одвија без застоја када су у питању гранични прелази тренутно се на најфреквентнијим путничким терминалима не чека дуже од 15 до 20 минута, али се очекује и за дане викенда да ће бити променљиво време задржавања пре свега на фреквентним прелазима Хоргош и Батровци“, рекла је Дамјановић.
Додала је и да се појачан интензитет саобраћаја очекује и на излазу из Србије на прелазима са Мађарском, Босном, Црном Гором и Македонијом.

АМСС упозорио возаче на опрез

Ауто-мото савез Србије позвао је данас возаче да раније крену на пут, буду толерантнији и возе опрезније, како би се избегле гужве и саобраћајне незгоде.
„У претпразничним данима најчешће се одлучујемо за сопствени превоз, а тада гужве у саобраћају унутар градова постају веће, време путовања се удвостручује, а застоји су због кварова или саобраћајних незгода чести“, наводи се у саопштењу.
Тренутно је на аутопутевима присутан велики број возила, али и се очекује и на путевима који воде ка зимским туристичким центрима.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала