- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Одржана српска премијера руског филма „Слуга 2“

© Фото : Спутњику уступили продуцентиФилм Слуга 2
Филм Слуга 2 - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2023
Пратите нас
Комедија "Слуга 2", наставак најгледанијег руског филма свих времена, имала је српску премијеру у београдској Синеплекс Галерији, у присуству глумца Милоша Биковића и редитеља Клима Шипенка.
Биковић је рекао новинарима на црвеном тепиху да је "Слуга 2" "солидан, ако не и бољи наставак" првог филма који је 2019. постао најгледанији руски филм, и да се нада да ће га по гледаности превазићи.
У Шипенковом филму "Слуга" (2019) Биковић је играо размаженог младића који се у својеврсном ријалитију нашао несвесно у улози слуге у руском селу из прошлости.
У наставку Биковић, у сличним лажираним околностима ракошних двораца царске Русије у време Наполеоновог рата 1812. године, настоји помоћи размаженој Катји коју игра Аглаја Тарасова.
Биковић је додао да је његов јунак у наставку заузео активнију улогу и сада покушава да поуку коју је извукао из првог дела примени и "да једну неправду која га боли исправи преваспитавајући ту особу".
"Овај филм је лагана прича о важним стварима - спасењу људске душе. Друштво се окупило да спаси појединца од његових поступака и њега самог", нагласио је Биковић.
Шипенко је рекао новинарима да је пред премијеру увек нервозан, али да је сигуран да ће се "Слуга 2" свидети српској публици и да се нада најбољем, пошто Срби и Руси имају сличан менталитет и схватиће филм.
"Надам се да ће се забавити као што смо се ми забављали снимајући. Схватам доста српског хумора, а Милош је као мост између руског и српског хумора", рекао је руски редитељ,
У филму играју и Иван Охлобистин, Александар Самојленко, Марија Миронова, Олга Дибцева, Наталија Рогожкина, Софија Зајка, Павел Деревјанко и многи други.
"Слуга 2" је имао светску премијеру пре неки дан у Москви, а у српске биоскопе улази 4. јануара 2024. године.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала