- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Немачка све мање верује у победу Кијева – Запад нема никакво „супер оружје“

© AFP 2023 / Anatolii StepanovУкрајински тенк
Украјински тенк - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2023
Пратите нас
Запад нема никакво „чудо од оружјa“ које би могло кардинално да промени ситуацију у сукобу у Украјини, изјавио је за Спутњик амбасадор Русије у Берлину Сергеј Нечајев.
„Као што су борбе показале, Запад нема никакво супер оружје које би могло кардинално да промени ситуацију на бојном пољу, било да се ради о тешким тенковима, системима ПВО, вишецевним ракетним бацачима или хаубицама“, рекао је руски дипломата.
Како је истакао, Оружане снаге Русије и одбрамбена индустрија брзо се прилагођавају новим изазовима и увек пронађу ефикасан одговор на све.
„Верују ли немачки политичари у победу Украјине? Сигуран сам да је таквих све мање и мање. Међутим, још нису у стању да одустану од парадигме да нанесу Русији 'стратешки пораз'“, оценио је Нечајев.
По његовим речима, очигледно је да је друштво у Немачкој уморно од сукоба у Украјини.
„Многима је одавно јасно чијим интересима одговара толика укљученост Берлина у конфликт“, казао је амбасадор.
Русија је раније упутила ноту земљама НАТО због испоруке оружја Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину бити легитимна мета за руску војску. Москва је поручила да се земље НАТО играју с ватром испоручујући оружје Украјини.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала