- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Усамљеном Јокићу није помогао дабл-дабл: Васа добио шансу – Богдан поново поражен

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2023
Пратите нас
После шест везаних победа Денвер Нагетси поражени су од Оклахоме резултатом 119:93, а Никола Јокић, српски кошаркаш у овом мечу остварио је нови дабл-дабл учинак. Минуте на тој утакмици добио је и Василије Мицић. На паркету је у ноћи између петка и суботе био и Богдан Богдановић који је са Атлантом поражен од Сакрамента 117:110.
Имао је Никола Јокић много бољих партија од почетка сезоне, али чак и када српски ас не убаци број поена на који је навикао он је најбољи у свом тиму.
Поново је Јокић остварио дабл-дабл учинак са 19 поена, десет скокова и седам асистенција, а на паркету је био 32 минута. Имао је одличан проценат шута, осам од девет за два поена и један од један за три.
Српски ас био је најефикаснији у свом тиму који је имао лоше вече. У првој деоници на моменат су Нагетси преузели вођство, али то није дуго трајало јер је Оклахома направила серију и вратила се.
Денвер је имао шансу да преокрене и на старту треће деонице када је Јокић смањио разлику на само два поена, али уследила је серија од осам поена на другој страни па су тако кошаркаши Оклахоме дошли до двоцифрене предности.
Крајем исте деонице вођство се попело на плус 20 и било је јасно да је Денвер далеко од преокрета.
За пораз Нагетса највише је заслушај Шај Глиџијус Александер који је убацио невероватних 40 поена, а имао је и подршку Холмргена са 24 поена,
Јокић је са својих 19 био најбољи у Денверу, а после њега највише је постигао Вотсон који је уписао 14 поена.
Коначно је минуте добио Василије Мицић који је до недавно за цео децембар имао само 23 минута на паркету. Против Денвера је имао 14 и уписао је два поена, скок и две асистенције.
У ноћи између петка и суботе на паркету је био и Богдан Богдановић који је у игри провео 27 минута и за то време постигао 12 поена, четири скока и пет асистенција. Атланта је изгубила од Сакрамента који је предводио расположени Дерон Фокс са 31 поеном, шест скокова и осам асистенција.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2023
СПОРТ
Јовић: Желим да играм! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала