- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин послао новогодишњу поруку Србији

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је Нову годину и Божић шефовима страних држава и влада, међу којима је и Србија, а у честитки српском колеги Александру Вучићу истакао је да се односи двеју држава развијају на конструктиван начин, саопштила је прес служба Кремља.
Председник Русије ове године није честитао новогодишње празнике америчком председнику Џозефу Бајдену и председницима других западних држава. На списку се не налазе председници Велике Британије, Немачке, САД, Француске, Јапана и других непријатељских држава за Русију. Путин им празнике не честита већ другу годину заредом.
Председник Русије Владимир Путин је у честитки за Нову годину свом турском колеги Реџепу Тајипу Ердогану изразио уверење да ће Москва и Анкара следеће године наставити да развијају сарадњу, укључујући политичку и економску
Председнику Кине Си Ђинпингу је навео да су два самита током 2023. године дала снажан подстицај за развој односа свеобухватног партнерства и стратешке интеракције између две земље у свим правцима.
Путин је у честитки мађарском председнику Виктору Орбану потврдио да се настављају конструктивне и прагматичне интеракције Русије и Мађарске.
У честитки Римском папи Фрањи је истакао његову посвећеност вредностима хуманизма и правде.

Путин: Традиционално пријатељски односи Русије и Србије развијају се конструктивно

Председник Русије је у честитки српском колеги Александру Вучићу истакао да се односи две земље који се заснивају на вековном традиционалном пријатељству развијају на конструктиван начин, саопштили су из Кремља.
„Путин је нагласио да упркос сложеној међународној ситуацији, односи између Русије и Србије, засновани су на вековном традиционалном пријатељству и духовној блискости и развијају се на конструктиван начин", наводи се у тексту саопштења прес службе.
Председник Русије је навео да је спреман за наставак дијалога и продуктиван заједнички рад на актуелним питањима билатералне, регионалне и међународне агенде.
Празнике је честитао руководиоцима земаља Заједнице Независних Држава, као и Абхазији и Јужној Осетији. Међу политичарима којима су послате честитке, нема руководилаца Молдавије и Украјине.
Путин је истакао висок ниво сарадње између Русије и ових земаља, важност кооперације и јачања веза, а посебну пажњу је посветио важности интеграције на евразијском простору.
Празнике је честитао и председницима Боливије, Бразила, Венецуеле, Кубе и Никарагве.
У честитки председнику Сирије Башару ел Асаду је потврдио да ће Русија наставити да пружа свеобухватну помоћ у решавању конфликта и обнови Сирије.
Путин је у телеграму руководству Индије навео да ће се и даље развијати привилеговано партнерство са РФ без обзира на сложену ситуацију у свету.
Руски председник честитао је Нову годину и Божић неким бившим шефовима држава и влада, међу њима су бивши канцелар Немачке Герхард Шредер и бивши председник Француске Никола Саркози.
Руски председник крајем децембра традиционално честита колегама Нову годину и Божић, а Кремљ је данас објавио списак лидера који су добили телеграме од председника Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала