Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Министар Вучевић у новогодишњој ноћи обишао дежурну јединицу ПВО

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране СрбијеВучевић у гарнизону Нови Сад
Вучевић у гарнизону Нови Сад - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2023
Пратите нас
Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је вечерас у гарнизону Нови Сад припаднике дежурне јединице 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, која је у саставу стално задејствованих снага за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Републике Србије.
Министар Вучевић је истакао да без обзира који је дан и да ли је празник, припадници Војске Србије обезбеђују и копно и ваздух над Србијом и због тога им се дугује посебназахвалност.
„Неко ће рећи да је то њихов посао и да је то нормално. Јесте посао, пре бих рекао позив, али позив који заслужује посебну пажњу, посебан однос свих грађана Србије, један од најтежих и најодговорнијих послова. То су људи који чувају нашу државу, чувају мир и спремни су да иду тамо где је најтеже и када је најтеже. И због тога, посебно честитам наступајуће празнике, Нову 2024. годину свим припадницима Војске Србије и Министарства одбране“, поручио је Вучевић, саопштено је из Министарства одбране.
Он је изразио задовољство спремношћу и оним што су приказали припадници Војске који извршавају задатке у оквиру стално задејствованих снага и нагласио да је сигуран да ће небо над Србијом бити безбедно.
„И на крају, 2023. године наше Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана је далеко јаче него што је било на почетку ове године, као и укупно Војска Србије – на понос свих грађана Србије, на понос целе Србије. Честитам им на томе и желим свим грађанима мирну и спокојну 2024. годину, срећне наступајуће божићне празнике, да чувамо слободу, да чувамо мир, да чувамо Србију. Живела Војска Србије! Живела Србија“, поручио је Вучевић.
Током обиласка, командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства пуковник Новица Гогић реферисао је министру одбране о задацима дежурне јединице, након чега је министар Вучевић присуствовао приказу превођења снага у виши степен приправности.
Обиласку су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Желимир Глишовић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО, генерал-потпуковник Душко Жарковић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала