- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Представљена поштанска марка са ликом Бате Живојиновића

© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆПоштанска марка са ликом Бате Живојиновића
Поштанска марка са ликом Бате Живојиновића - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2023
Пратите нас
Пошта Србије представила је данас поштанску марку са ликом глумца Велимира Бате Живојиновића.
В.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић изјавио је да је марка издата на прелазу две године поводом двоструког јубилеја - 50 деценија од ратног филма "Сутјеска" (1973) и 55 година од акционог остварења "Мост" (1969), у којима је Живојиновић играо.
Ђорђевић је оценио да је својим бројним улогама Живојиновић (1933-2016) оставио велики траг у југословенској и српској кинематографији и "заслужио да добије своју поштанску марку".
Према његовим речима, Живојиновић је био "велики глумац", који је био посебно популаран у Кини, захваљујући пре свега филмовима "Мост" и "Валтер брани Сарајево" (1972).
© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆПоштанска марка са ликом чувеног глумца Бате Живојиновића уручена је његовој унуци, Дини Живојиновић.
Поштанска марка са ликом чувеног глумца Бате Живојиновића уручена је његовој унуци, Дини Живојиновић. - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2023
Поштанска марка са ликом чувеног глумца Бате Живојиновића уручена је његовој унуци, Дини Живојиновић.
Унука чувеног глумца Дина Живојиновић је истакла да издавање марке показује да се "праве вредности преносе из генерације у генерацију" и да је то још један од начина да "чувамо Батин лик и дело".
"Бата и сви остали чланови породице би били веома задовољни да су са нама, и од срца велико хвала", поручила је Живојиновићева, којој је Ђорђевић уручио марку.
Из Поште Србије је истакнуто да је Живојиновић "великан филмске уметности", кога је на марки портретисао у оделу и лептир машни креатор Поште Србије Мирослав Николић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала