- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нејпир „невидљив“ у Звезди – у Милану „експлозија“

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићШабаз Нејпир
Шабаз Нејпир - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2024
Пратите нас
Два лица Шабаза Нејпира који је у експресно кратком року прешао пут од „невидљивог“ у Звезди, до најбољег играча Олимпије из Милана. Американац је нервирао звездаше очајним ролама, да би по повратку у Италију у два меча исто толико пута био најбољи на паркету.
Олимпија је пала пред Брешом у 14. колу италијанског шампионата резултатом 64:72, али је Шабаз Нејпир који је до лудила доводио присталице Звезде очајним издањима, био најефикаснији појединац са 18 поена, уз две асистенције и четири скока.
Ништа ту не би било чудно и другачије да Шабаз Нејпир није и у другој утакмици био на висини задатка. Претходно је против Арманија, што је био први меч након његовог одласка из Београда, убацио 16 поена, што се у црвено-белом дресу није могло замислити.
Италијан на клупи „манекена“ искусни Еторе Месина, похвалио је Шабаза Нејпира с којим је у прошлости имао размирице и несугласице у јавности, да се одрекао новца како би се вратио у Милано.
„Шабаз је направио велики финансијски корак да би се вратио овде и зато му се захваљујемо сви у клубу. Као што смо захвални и Црвеној звезди. Он је веома срећан што је поново овде и дао нам је ритам“, изјавио је Месина на конференцији по доласку, уједно и повратку Американца у „град моде“.
Подсетимо, Шабаз Нејпир је летос стигао у Звезду као најзвучније појачање и од Американца се очекивало да буде лидер па паркету, али су црвено-бели уместо тога добили „невидљивог“ и индиспонираног кошаркаша који није успео да се састави и у експресно кратком року је уследио растанак на обострано задовољство.
Уследила је експлозија у Милану, а шта је разлог остаће мистерија, јер то зна само Шабаз Нејпир.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2024
СПОРТ
Богдана издао шут – Васи минутажа „на поклон“ за Нову годину
Огњен Добрић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2023
СПОРТ
Победа у сенци повреде „Книнске Кобре“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала