- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ускоро објављивање имена више од 170 људи који су били повезани с милијардером педофилом

© AP Photo / Uma SanghviЏефри Епстајн на суђењу
Џефри Епстајн на суђењу - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2024
Пратите нас
Имена више од 170 људи који су повезани са осуђеним сексуалним преступником, милијардером Џефријем Епстајном, укључујући његове бивше запослене и жртве, биће обелодањена у судским списима који ће бити отпечаћени ускоро.
Федерални судија Менхетна Лорета Преска данас је наложила да се отвори за јавност судска документација која је дуго била запечаћена у оквиру тужбе коју је још 2015. године поднела Вирџинија Робертс Гиуф против Епстајнове најближе сараднице Жислен Максвел, преноси „Њујорк пост“.
Према овој пресуди, десетине појединаца који су у различитим судским поднесцима повезаним са тужбом били означавани кодним именима, по свему судећи ће бити јавно идентификовани када материјали буду у потпуности отпечаћени, могуће већ сутра.
Бивши председник САД Бил Клинтон био је такође поменут у судским документима везаним за покојног педофила Џефрија Епстајна и означен је кодним именом „Џон До 36“, наводи се у извештају, пренео је Танјуг.
Клинтон (77) се помиње више од 50 пута у редигованим документима везаним за тужбу Вирџиније Гиуфре против Епстајна из 2015. године, наводи „Еј-Би-Си њуз“.
Очекује се да ће бити именовани многи оптужени и наводне жртве, заједно са људима који су годинама радили за Епстајна и били део његовог ужег круга или су, како се сумња учествовали у његовим злочинима.Међу њима је и британски принц Ендру, са којим су Максвелова и Епстајн наводно организовали сексуалне преступе у више наврата.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала