- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хамад хоће Новака за тренера – а Олга пуна самопоуздања: Спремни смо за Аустралију

© AP Photo / Trevor CollensХамад Међедовић и Олга Даниловић
Хамад Међедовић и Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2024
Пратите нас
Хамад Међедовић и Олга Даниловић донели су Србију победу против Чешке у микс дублу против Мирјам Колодејеве и Петра Ноузе, а у томе им је помогао и Новак Ђоковић који је давао инструкције. Савети српског аса уродили су плодом, па је тако Хамад констатовао да би први рекет света могао да му буде тренер.
После великог преокрета Хамада Међедовића и Олге Даниловић (4:6, 7:6, 10:8) Србија се пласирала у четвртфинале Јунајтед купа, али велике заслуге иду и Новаку који је претходно савладао Лехечку за изједначење.
Када је одрадио опоравак после меча Новак је сео на клупу и почео да даје инструкције које су Хамада усмериле ка томе да пусти руку, игра снажније по дијагонали.
„Разговарао сам са Новаком, чуо сам његове савете са клупе. Било би га лепо имати за тренера стално! Олга је дала све од себе, победили смо, желим свима у тиму да се захвалим. Нарочито дивној публици, видимо се и сутра“, рекао је Хамад.
Упитан је Међедовић да ли зна са ким Србија игра у четвртфиналу, а он је био спреман.
"Ози, ози, ози. Чујете ко ће имати већу подршку", алудирао је на српске навијаче за које верује да ће надјачати Аустралијанце у Перту.
Олга је истакла да није могла да савлада Маркету Вондрушову, као и да нису добро одиграли Хамад и она први сет у дублу, али је захвална публици која је била ту и дала им ветар у леђа.
„Нисам имала среће у синглу, али Новак је ту са нама, донео је тај поен. Хамад и ја нисмо одиграли добро први сет, али смо се вратили и победили. Хвала што сте дошли и подржали нас. Срећна сам због победе", изјавила је Даниловићева.
Српска тенисерка пуна је самопоуздања за четвртфинале.
„Имамо невероватну подршку овде, част је играти пред оваквом публиком. Спремни смо за Аустралију“, закључила је Даниловићева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала