- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Банкротирала позната српска туристичка агенција: Оштећени позвани да се јаве за наплату штете

CC0 / rawpixel.com/Jungjing / Туристички аутобус
Туристички аутобус - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2024
Пратите нас
„Миленијум осигурање“ обавестило је данас сва оштећена лица, да је у складу са Дописом Министарства туризма и омладине Републике Србије бр. 000319398 2023 од 03. јануара 2024. године проглашена инсолвентност туристичке агенције Барцино тоурс д.о.о.
У жељи да се процес пријаве, ликвидације и исплате одштетних захтева спроведе благовремено у складу са важећим полисама и условима осигурања, „Миленијум осигурање“ позива сва оштећена лица-путнике да прикупе и комплетирају доказну документацију неопходну за исплату накнаде из осигурања, наводи се у саопштењу ове осигуравајуће куће.
Комплетну документацију, уз детаљно попуњен Образац за пријаву штете и Упитник, потребно је доставити на имејл адресу: prijava@milenijum-osiguranje.rs или путем препоручене поште на адресу: Булевар Милутина Миланковића 3б, Нови Београд.

Списак документације коју треба доставити уз захтев

Списак документације коју треба доставити уз захтев: писани уговор о туристичком путовању, општи услови путовања, програм туристичког путовања, потврда о гаранцији путовања, докази о плаћању уговорене цене путовања у целости или делимично (фискални рачуни, авансни рачуни уз фискални рачун, извод из банке), очитана лична карта, копија картице са текућим рачуном оштећеног лица.
Осигуравач задржава право да затражи и другу неопходну документацију, у зависности од конкретног случаја.
Неопходна документација може се преузети са сајта www.mios.rs, наводи се на крају саопштења Миленијум осигурања.

Сеничић: Полиса „Барцино Турса“ покрива износе за обештећење путника

Директор Националне асоцијације туристичких организација Србије (ЈУТА) Александар Сеничић рекао је данас да је полиса туристичке агенције „Барцино турс“ за коју је проглашена инсолвентност 250.000 евра, а да је штета према путницима који нису могли да остваре своје аранжмане око 150.000 евра, тако да ће сви највероватније бити обештећени.
Сеничић је за Танјуг рекао да „Барцино“ није члан ЈУТА.
„С обзиром да Барцино није члан ЈУТА немамо никакве надлежности, али према мојим сазнањима полиса „Барцина“ је 250.000 евра, а штета је око 150.000 евра. Имајући то у виду, не би требало да буде проблема са обештећењима“, рекао је Сеничић.
Рок застаревања за ова потраживања је три године, додао је, али с обзиром на то да је полиса туристичке агенције већа од саме штете, не постоје велике препреке да путницима све буде исплаћено, уколико, наравно поднесу потребна документа и захтев.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала