Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шапић: Позваћу све на разговор након што се заврши изборни процес

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Шапић
Александар Шапић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2024
Пратите нас
Председник привременог органа Града Београда Александар Шапић изјавио је данас да ће након завршетка изборног процеса и званичне доделе мандата позвати све одборнике, како би се видело да ли актуелна власт има већину у скупштини Града, укључујући и одборнике Нове Демократске странке Србије (Нове ДСС).
"Видео сам да Милош Јовановић и Војислав Михајловић одбијају мој позив, али за то не треба да брину, јер ако икада будем хтео са њима да разговарам, зваћу Драгана Ђиласа директно, да не губимо време, јер нам је управо Јовановић јасно дао до знања протеклих месеци, где је место одлучивања. Зато да поновим, кад се заврше сви изборни процеси и доделе мандати листама, упутићемо позив свим одборницима, па и онима из редова Новог ДСС, јер не могу да верујем да национално оријентисани гласачи могу да прихвате да им је ближи неко ко је спреман да се одрекне дела своје територије и прогласи свој народ геноцидним, окачи шарене заставе на Скупштину града и направи Мајдан у Београду, што су биле јасне политичке тезе Србије против насиља", рекао је Шапић за ТВ "Хепи".
Он је рекао да ће у тим разговорима изнети своје идеје о томе како треба да се развија град.
"Ако буде било међу њима оних који желе да разговарају, буду конструктивни и смире ову ситуацију ми ћемо формирати градску власт. Уколико не добијемо 56 одборника ићи ће се на нове изборе", закључио је Шапић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала