- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински политичар: Зеленског три грешке довеле до краха

© AFP 2023 / THOMAS COEXПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2024
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски направио је низ грешака које су довеле до његовог краха, сматра лидер украјинске партије „Опозициона платформа – За живот“ забрањене у Украјини и председник управног одбора покрета „Друга Украјина“ Виктор Медведчук.
Прва грешка. Довођење непрофесионалаца на власт. Зеленски је ушао у политику по законима шоу-бизниса и наставио своју политику управо по тим законима“, написао је Медведчук у чланку на сајту покрета „Друга Украјина“.
Према његовом мишљењу, довођење на власт људи „наводно из народа“ било је „ефектно“ са становишта спектакла, али штетно са становишта интереса државе. Медведчук је нагласио да историја показује да, колико год владајућа класа била лоша, њена смена случајним људима ништа не решава.
Друга грешка Зеленског био је „прелазак на нацистичку идеологију“, приметио је украјински политичар.
„Нацизам помаже да се од ускогрудних и лоповских ‘Слуга народа’ праве ратници светлости, а сви други оптужују да раде за ‘универзално зло’ у виду Москве“, рекао је Медведчук.
Трећа грешка је прецењивање помоћи Запада, нагласио је Медведчук.
„Зеленски, који није био професионалац, искрено је веровао да ће западна подршка покрити све ризике конфронтације са Русијом“, приметио је политичар.
По његовом мишљењу, Зеленски је започео политичку игру, поседујући само туђи новац, оружје и идеје – и као резултат тога, све се завршило.
„Сам Зеленски се преварио, мислећи да, играјући се туђим новцем никада неће изгубити. Изгубио је Украјину, изгубио је њену економију, државност, изгубио стотине хиљада живота обичних Украјинаца који су погинули због његове злочиначке и безумне игре. Стога се ближи час обрачуна који је пред вратима. Зеленски ће за своје грешке морати да плати“, закључио је Медведчук.
Шта чека Украјину у наредним месецима погледајте у емисији „Пророк“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала