- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Седмица“ за наставак бајке – Ђирона више није хит, већ „отров“ за велике

© AP Photo / Joan MonfortЂирона
Ђирона - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2024
Пратите нас
Атомски фудбал и врхунску представу демонстрирали су Ђирона и Атлетико Мадрид у мечу 19. кола Примере, где је домаћин у лудом мечу славио резултатом 4:3 и то голом Мартина у 91. минуту.
Нова година и наставак старе бајке Ђироне, која је апсолутни хит у Лигама петице и налази се на самом врху табеле шпанског првенства после равно половине одиграних мечева у првенству.
Тешко је више рећи за Ђирону да су случајно ту где јесу, јер када срушите Барселону, Севиљу, Виљареал, Валенсију и том импресивном низу додате и „војску“ Чола Симеоне – Атлетико Мадрид, она је јасно да сте озбиљан кандидат за титулу. Е сад, да ли ће Ђирона издржати притисак и трку, за сада, у двоје са Реал Мадридом, рано је прогнозирати, али да су Стуани и другови кадри да чине чуда, то више није никаква новост.
Спетакл на стадиону Мунисипал де Монтиливи почео је после нешто више од шездесетак секунди, када је малу мрежу гола који брани Јан Облак погодио Валери и то страшним ударцем десном ногом.
Срђан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2024
СПОРТ
Сачувао је образ Србији, ужива у Русији и поручује: Видићу капа доле, али ја сам Срђан Бабић!
Није се дуго чекало на одговор, предност домаћин „поништио“ је Алваро Мората, да би до одласка на велики одмор пала још чак три гола. Тачније, четири, али је један оправдано поништен због офсајда, мрежу је и тада затресао Мората.
Савио и Блинд претходно су погодили за Ђирону – 3:1, а смањио је управо поменути Алваро Мората – 3:2.
Комплетирао је хет-трик шпански репрезентативац, један од ретких који је одбио зов арапских пара, образложивши такву одлуку да и даље жели да игра врхунски фудбал и тако сачува статус репрезентативца Шпаније.
Чини се да није погрешио, игра у животној форми и константно постиже голове. Већ у 54. минуту донео је Мадриђанима ново изједначење, и чинило се да ће подела бодова бити реално стање ствари.
Али, да тако не буде постарао се Иван Мартин који је успео да смести лопту под саме рашље Облаковог гола, чиме је донео велики тријумф Ђирони за о(п)станак на врху са Реал Мадридом, јер обе екипе имају по 48 бодова, чак 10 више од Атлетико Мадрида и Барселоне који су на позицијама три и четири у Примери.
Голман - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2024
СПОРТ
Рус помаже Сирији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала