- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко именовао новог министра и забранио му да лаже

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Уђи у базу фотографијаАлександар Лукашенко
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2024
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко именовао је Јурија Чеботара за новог министра економије и објаснио му да није задовољан радом наведеног Министарства.

„Волео бих да видим Министарство економије како ради. Искрено, током претходне године нисам то често примећивао. Нисам сасвим задовољан радом Министарства економије. Ово незадовољство пада и на вас. Али заиста се надам да ће се ситуација променити“, рекао је Лукашенко.

Председник је подсетио да би следећи избори у Белорусији требало да буду одржани 2025. године и да ће због тога 2024. године Министарству привреде „бити тешко“.
„Не зато што садашњи председник жели да и даље буде председник. Људима треба још једном доказати да смо ових година радили поштено и искрено - ако успемо да убедимо људе да нема бољих од нас. Ваше министарство овде мора да игра значајну улогу“, рекао је Лукашенко.
Назвавши 2024. годину „посебном“, председник Белорусије је упозорио новог министра да шефу државе увек мора да говори само истину.
„Без украшавања. Пре или касније ћу то приметити. Имам довољно утицаја за то. Зато, ни у ком случају не лажите“, рекао је Лукашенко, напомињући да све гране власти у земљи треба да говоре искрено и отворено.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала